Hírek

Történettudományi konferencia az Aranybulla 800 éves múltjáról

Nagy érdeklődést kiváltó konferencia került megrendezésre október 26-án az Országház főrendiházi üléstermében Aranybulla 800 címmel. A tudományos ülésen neves előadók ismertették az Aranybulla-kutatás legújabb eredményeit, az oklevél korabeli történeti jelentőségét, a magyar jogalkotásban betöltött úttörő szerepét, és kitértek az utóéletére, historiográfiájára, modern kori emlékezettörténetére is.

A rendezvény az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében valósult meg az Aranybulla 800 programsorozat részeként.

Az Országgyűlés elnökének köszöntőjét Bellavics István, az Országgyűlés Hivatalának közgyűjteményi és közművelődési igazgatója tolmácsolta. A megnyitóbeszédet Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tartotta.

A konferencia előadói Bárány Attila, Béli Gábor, Cieger András, Csukovits Enikő, Horváth Attila, Szovák Kornél, Takács Imre, Thoroczkay Gábor, Tóth Valéria, Weisz Boglárka és Zsoldos Attila voltak.

Közzétéve: 2022-11-03 10:54

Kategória: Aranybulla800 hírek

hírlevél box

Feliratkozás a hírlevélre

Naprakész információk a Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság kulturális tartalmairól – Iratkozzon fel a hírlevélre!

Jobb oldali sidebar

Az Aranybulla emlékévvel kapcsolatos más rendezvénysorozatok