Gloria Victis

Gloria Victis 2022
Aranybulla 800

 

A Rákóczi Szövetség 2022-ben az Országgyűlés Hivatalával és a Történelemoktatók Szakmai Egyesületével együttműködve hirdeti meg a Kárpát-medencei középiskolások számára a Gloria Victis elnevezésű történelmi vetélkedőt. Az idén immáron 27. alkalommal megrendezésre kerülő versenybe minden évben több száz Kárpát-medencei középiskola háromfős diákcsapata kapcsolódik be.

A vetélkedő idei témája:

Az Aranybulla és a magyar rendi alkotmány

A három fordulóból álló vetélkedő meghirdetése 2022. március közepén történik. A háromfős csapatok egy online tesztsor kitöltésével nevezhetnek. A beküldött dolgozatok alapján a legjobb 60 csapat meghívást kap a második fordulóra. A második fordulóra és a legjobb 10 csapat közötti szóbeli döntőre az Országház főrendiházi üléstermében kerül sor 2022. október 21. és 23. között.

A jelentkezést követően elérhetővé válik a vetélkedő első fordulójának feladatsora, amelynek beküldési határideje 2022. június 5., vasárnap éjfél.

Jelentkezz te is!

A versenyfelhívás és további információ itt olvasható:

https://rakocziszovetseg.org/2022/03/15/gloria-victis-2022-regisztracio/

Az első forduló eredményéről 2022. szeptember 9. után értesítjük a csapatokat, illetve az eredmények megtekinthetők lesznek a Rákóczi Szövetség honlapján is.

A döntőbe és a középdöntőbe jutott csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek, a legjobb három csapat tagjai, valamint a felkészítő tanáraik pedig egy színvonalas, négynapos külföldi kirándulásra is meghívást kapnak.

A vetélkedővel kapcsolatos további információ az info@rakocziszovetseg.hu e-mail-címen kérhető.

Nézd meg a 2021-es versenyről készült élménybeszámolót, és jelentkezz te is 2022-ben!

A pedagógusok figyelmébe ajánljuk akkreditált pedagógus-továbbképzéseinket, melyek közül idén egy az Aranybulla témakörét járja körül. Jelentkezés és további információ ide kattintva érhető el.

 

Jobb oldali sidebar

Jelentkezz te is 2022-ben!

Nézd meg a 2021-es versenyről készült élménybeszámolót!

 

Együttműködő partnereink: